پنجشنبه بیست و یکم تیرماه روی آنتن شبکه چهار سیما می‌رود؛

مستند «مرزبان ادب و فرهنگ» فیلمی درباره غلامعلی حداد عادل

تاریخ انتشار: چهار شنبه 20 تیر 1403
فیلم «مرزبان ادب و فرهنگ» روایتی از زندگی و سلوک فرهنگی، ادبی و فلسفی غلامعلی حدادعادل استاد فلسفه دانشگاه تهران و رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، بیستمین فیلم از مجموعه مستند‌های «آیینه عمر» است.
تعداد بازدید: 149 دریافت فیلم

 

فیلم «مرزبان ادب و فرهنگ» روایتی از زندگی و سلوک فرهنگی، ادبی و فلسفی غلامعلی حدادعادل استاد فلسفه دانشگاه تهران و رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، بیستمین فیلم از مجموعه مستند‌های «آیینه عمر» است که به کوشش گروه فرهنگ واندیشه شبکه چهار سیما به تهیه‌کنندگی صدرا صدوقی و کارگردانی رضا عباسی پیش‌روی مخاطبان این شبکه تلویزیونی خواهد بود.

در این فیلم چهره‌هایی چون محمود عابدی عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی، حسن سید عرب استاد فلسفه و عضو هیأت علمی دانشنامه جهان اسلام، نسرین پرویزی معاون بخش واژه گزینی و ایرج فرجی مدیرکتابخانه فرهنگستان زبان و ادب فارسی درباره جایگاه و اهمیت غلامعلی حداد عادل در سپهر فرهنگی، ادبی و حکمی ایران و جهان پارسی زبان سخن گفته‌اند.

دکتر حداد عادل در تهران و در سال ۱۳۲۴ متولد شده است. او تحصیلات متوسطه را در رشته ریاضی و در سال ۱۳۴۲ به پایان رسانده است و پس از آن مدرک کارشناسی فیزیک را در سال ۱۳۴۵ از دانشگاه تهران، مدرک کارشناسی ارشد فیزیک را از دانشگاه شیراز در سال ۱۳۴۷، مدرک کارشناسی ارشد فلسفه را از دانشگاه تهران در سال ۱۳۵۱ و دکترای فلسلفه را از همان دانشگاه در سال ۱۳۶۴ اخذ نموده است.

استاد حدادعادل علاوه برآن که دانشیار فلسفه دانشگاه تهران است، درکنار مسئولیت‌های مختلف اجرایی در عرصه‌های فرهنگی و آموزشی، بیشتر اوقات خود را در فرهنگستان زبان و ادب فارسی می‌گذارد؛ نهادی که در این چنددهه، بیشترین خدمت را به زبان و ادب والای فارسی مبذول نموده است.
زندگی و خدمات علمی و فرهنگی دکتر حداد عادل ابعاد گوناگونی دارد که در یک فیلم ۵۰ دقیقه‌ای نمی‌توان همه زوایای آن را به تصویر کشید. با این وصف در مستند «مرزبان ادب و فرهنگ» ضمن مرور مهمترین بخش‌های زندگی استاد و سلوک فرهنگی‌ایشان؛ به مدد روایات شیوا و دلنشین ایشان و با همراهی تنی چند از استادان برجسته حکمت و ادب فارسی، ضمن بررسی مهمترین بخش‌های زندگی دکتر حداد عادل، نگاه جامعی به آثار و میراث مکتوب‌ایشان از گذشته تا امروز شده است، چرا که به نظر می‌رسد بسیاری از جوانان و حتی دانشجویان، از گستره و ژرفای آثار قلمی‌ایشان اطلاع درستی ندارند.

«آئینه عمر» کاری از گروه فرهنگ واندیشه شبکه چهار سیما است که در قالب آن، زندگی، سلوک علمی و فرهنگی و میراث پژوهشی ۲۶ چهره نامدار حوزه علوم انسانی، فرهنگ و هنر ایران به تصویر کشیده شده است.

مجموعه مستند «آئینه عمر» پنجشنبه‌ها ساعت ۱۹: ۰۰ پخش و جمعه‌ها ساعت ۱۲: ۳۰ تکرار می‌شود.

دسته بندی :

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها