در «میز فناوری» برنامهی دوشنبه 24 تیر، محمدحسین جهانپناه بهعنوان مجری-کارشناس «چرخ»، میزبان احمد جعفرینژاد بود که سابقهی حضور در تیم طراحی «بخشهای پروازهای بینالمللی فرودگاه مهرآباد» و «ورزشگاه آزادی» را هم دارد.
در بخش اول این گفتوگو، جعفرینژاد از داستان همکاری گروه طراحی دیزنیلند در پنج دهه پیش گفت: «سالها پیش در کالیفرنیا با یک شرکت طراحی و معماری روی یک کلیسا کار میکردم. مهندس این سازه یک مرد عرب بود که گفت من با دیزنیلند کار میکنم و میتوانم تو را به آنها معرفی کنم. من به دیزنیلند رفتم و سال 1966 بهعنوان کمکمهندس استخدام شدم. دو سال بعد از طرف آقای فرمانفرماییان که آن زمان در ایران شرکت طراحی و معماری بزرگی داشتند، من را استخدام کردند و به ایران برگشتم. من آن زمان مسئول طراحی ورزشگاه آزادی و ترمینال بینالمللی فرودگاه مهرآباد شدم. در آن مدتی که من در ایران بودم، دیزنیلند کسی را جای من استخدام نکرد و بعد از یکسال تماس گرفتند که یک ماه برای بازگشت و استخدام در دیزنیلند فرصت داری. از همان زمان به دیزنیلند رفتم و کارم را شروع کردم».
جعفرینژاد که 34 سال در آتلیهی طراحی دیزنیلند مشغول به کار بوده، در ادامهی صحبتهایش دربارهی طراحی مشهورترین پارکهای موضوعی (تم پارکهای) دنیا توضیح داد: «من بعد از کار در بخش مهندسی شرکت به مرکز خلاقیت دیزنیلند رفتم که کارش کاملا متفاوت بود. آن زمان دیزنیلند هفت نفر از بهترین انیماتورها را برای کار آورده بود که در نهایت پارک دیزنیلند را ساختند. من آنجا با بزرگترین مدیران هنری دیزنیلند کار کردم که بیشترین مسائلی که در کارم یاد گرفتم، حاصل تجربهی این همکاری بود. بعد روی پروژههای مختلفی از کانادا، آمریکا، آفریقا و ... کار کردیم. بعد روی طراحی دیزنیلند پاریس کار کردیم که مشهورترین پارک موضوعی اروپا است و بخشهای کابویی (وسترن) و ماجراجویانهی آن را من طراحی کردهام. آنجا که بودم، یک فضانورد آمریکایی به من گفت تعجب میکنم که چرا دیزنیلند قشنگترین شهر اروپا را یک ایرانی طراحی کرده است!»
این استاد برجستهی معماری دربارهی کارنامهی کاریاش و سختیهای طراحی یک پارک موضوعی گفت: «بعد از آن بزرگترین پارک موضوعی دیزنیلند در کالیفرنیا را طراحی و اجرا کردیم. دیزنیلند توکیو هم پروژهی بعدی بود که مدیر و طراح آن بودم. طراحی این پروژهها سخت نیست. وقتی یک پروژه تعریف میشود، «داستان» دارد. مثل یک فیلم، داستاننویس برای پروژههای ما داستان مینویسد و ما مثل طراح صحنه عمل میکنیم.»
مهندس جعفرینژاد در ادامهی صحبتهایش به پروژههای در حال طراحی و اجرا در ایران پرداخت: «پروژهی «هزار و یک شهر» در غرب تهران 48 هکتار وسعت دارد. بخش زیادی از طراحی این پروژه تمام شده و به زودی اجرای آن شروع خواهد شد. اجرای پروژه چهار سال طول خواهد کشید و پس از دو سال میتوان از فاز اول آن بهرهبرداری کرد. این پروژه بزرگترین پارک موضوعی ایران و خاورمیانه خواهد بود. من در طراحی پروژههای ایرانی از معماری و روحیه و فرهنگ ایرانی مثل گنبد استفاده میکنم. من در کوچهباغهای اراک به دنیا آمدهام و همیشه در طراحیهایم این فضا وجود دارد.»
در بخش روایت خبری «چرخ» هم مائده گیوهچین، کارشناس دیجیتال برنامه، موضوع تولید اندروید ایرانی را بررسی کرد. او دربارهی این خبر توضیح داد: «اندروید یک سیستم عامل متنباز است و هر کسی میتواند این سیستم عامل را از سایتش دانلود کند. ایران هم قرار است این سیستم عامل را دریافت و تغییراتی را روی آن اعمال کند تا نیازی به سرویس گوگلپلی نباشد. در واقع ایران میخواهد راهکاری پیدا کند که بتواند با محدودیتهای گوگلپلی مقابله کند. معاون وزیر ارتباطات هم توضیح دادهاند که این سیستم عامل قرار است بین نیم درصد تا هشت درصد از بازار داخلی اندروید را با این اندروید ایرانی پوشش بدهیم. این سیستم عامل قرار است روی گوشیهای تولید ایران نصب شود».
در بخشهای دیگری از برنامه هم دو گزارش اختصاصی محمدحسین جهانپناه از «موزهی علم آمستردام» روی آنتن رفت.
«چرخ» در تابستان امسال در سه روز یکشنبه، دوشنبه و سهشنبه، از ساعت 19 بهصورت زنده از شبکهی چهار پخش میشود. مجری «چرخ» حافظ آهی است و محمد جباری سردبیری برنامه و الهه بهبودی تهیهکنندگی «چرخ» را بر عهده دارند.
ارسال دیدگاه
ارسال
جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید
دیدگاه ها