پنجشنبه هشتم شهریورماه از قاب شبکه چهار سیما پخش می شود؛

«تکاپوگر تقریب»؛ پرتره‌ای درباره عبدالکریم بی‌آزار شیرازی

تاریخ انتشار: چهار شنبه 7 شهریور 1403
مستند «تکاپوگر تقریب» فیلمی درباره زندگی، آثار و سلوک علمی و فرهنگیِ عبدالکریم بی آزار شیرازی چهره نامدار عرصه تقریب مذاهب اسلامی و قرآن پژوهی است که پنجشنبه هشتم شهریورماه ساعت 19:00 از شبکه چهار سیما پخش می‌شود.
تعداد بازدید: 59 دریافت فیلم

این مستند، بیست و هفتمین  و آخرین فیلم از فصل اولِ مجموعه مستند‌های «آیینه عمر» است که به کوشش گروه فرهنگ و‌اندیشه شبکه چهار سیما به تهیه‌کنندگی صدرا صدوقی و کارگردانی محراب محمد‌زاده روی آنتن این شبکه تلویزیونی می‌رود.

 استاد بى‌آزار شيرازى، حوزه و دانشگاه را در آثار خود تلفيق کرده و علم و عمل را درهم آمیخته و با عنصر پرهیزگاری همراه کرده است و بدون داشتن دغدغه نام و نشان، از اعماق دل سخن می‌گوید و با چنين ايمان و باور قلبى به پژوهش‌هاى قرآنى - تقريبى و انتشار آثار متعدد مکتوب اهتمام نموده است.

عبدالکریم بی‌آزار شیرازی زاده ۱۳۲۳ شمسی در شیراز است. وی پس از اینکه مقدمات علوم حوزوی را در شیراز طی کرد، سطوح عالی و دروس خارج را در قم و نجف اشرف، نزد علمای بزرگ از جمله امام خمینی(ره) فراگرفت. سپس در سال ۱۳۵۳ شمسی به دریافت گواهی افتا و اجتهاد از وزارت علوم و آموزش عالی نائل آمد و در سال ۱۳۵۴ به دانشگاه مک گیل کانادا رفت و در انستیتو مطالعات اسلامی به تحصیلات دانشگاهی پرداخت. استاد بی آزار شیرازی در سال ۱۳۷۱ موفق به اخذ درجه استادیاری در فقه و حقوق گردید و در سال ۱۳۷۲ موفق به اخذ درجه دکتری در علوم قرآن و حدیث شد و در سال ۱۳۸۰ به مرتبه دانشیاری و در ادامه به مرتبه استاد تمامی ارتقا یافت.

 کمتر کسی است که با مجموعه چند جلدی «قرآن و طبیعت» اثر بدیع و مبتکرانه استاد بی‌آزار شیرازی كه به شگفتی‌های کیهان و دریا، پدیده‌های جوی، راز صحرا و کوه ها، دنیای اتم، و… با خوش‌ذوقی تمام می‌پردازد و به زبان روز و سبک و سياق جديد آن دوران نوشته شده بود، آشنایی نداشته باشد.   

 پژواک نام استاد دكتر عبدالکریم بی‌آزار شیرازی در کنار بزرگانی چون استاد سید هادی خسروشاهی در جای جای جهان اسلام طنین‌انداز بود و از چشمان تيزبين پيروان ساير مذاهب اسلامى در ايران و جهان اسلام پنهان نماند.

 استاد بی‌آزار شیرازی از همان ابتدا، تحقق وضع مطلوب جهان اسلام را در فعاليت در مجمع تقریب و دانشگاه مذاهب اسلامی دیده و بدان اهتمام فوق‌العاده مى‌ورزيد. ايشان بر اين باور بود كه اندیشه تقریب از جمیع علوم برآمده و باید بدان توجه ويژه داشت و اين باور و آرمان در همه حيات و فعاليت‌هاى فرهنگى و اجتماعى اوی نقش مؤثرى داشت. چه اینکه مرحوم دکتر علی شریعتی ضمن تمجید از آثار ایشان از استاد بی‌آزار شیرازی با عنوان «مترجم آزاداندیش و فاضل» یاد می‌کند.

دکتر بی‌آ‌زار شیرازی علاوه بر داشتن شجاعت، بصيرت و حكمت در تعامل تقريبى، از تواضع، تسامح، آرامش و وقار هميشگى بسیاری برخوردار است که اين خود ناشی از صفای درونى ایشان بوده و باعث شده است همواره گوش شنوایی برای مخاطب داشته باشد.

در این مستند استاد بی آزار شیرازی با بیانی دلنشین، حاصل چندهه فعالیت های علمی و فرهنگی خود را روایت می کند و در کنار گفتارهای ایشان، چهره هایی چون غلامرضا امیرخانی استاد تاریخ و عضو هیئت علمی کتابخانه ملی ایران، محمد رضا نورالهیان استاد حوزه و دانشگاه، احمد مبلغی رییس سابق دانشگاه مذاهب اسلامی و عباس خامه یار استاد دانشگاه ادیان و مذاهب پیرامون جایگاه و اهمیت استاد بی آزار شیرازی در سپهر فرهنگی، علمی و دینی ایران و جهان اسلام به ایراد سخن پرداخته اند.

«آئینه عمر» کاری از گروه فرهنگ واندیشه شبکه چهار سیما است که در قالب آن، زندگی، سلوک علمی و فرهنگی و میراث پژوهشی چهره های نامدار حوزه علوم انسانی، فرهنگ و هنر ایران به تصویر کشیده شده است.

مجموعه مستند «آئینه عمر» پنجشنبه‌ها ساعت19:00 پخش و جمعه‌ها ساعت 12:30 تکرار می‌شود.

دسته بندی :

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها