مستند«شیدای حکمت» فیلمی درباره حکمت الله ملاصالحی

تاریخ انتشار: چهار شنبه 16 خرداد 1403
مستند«شیدای حکمت» از مجموعه مستند آئینه عمر؛ پرتره‌ای درباره «حکمت الله ملاصالحی» استاد ممتاز باستان‌شناسی دانشگاه تهران است که پنجشنبه هفدهم خردادماه ۱۴۰۳ساعت19:00روی آنتن شبکه چهار سیما می‌رود.
تعداد بازدید: 215 دریافت فیلم

این مستند شانزدهمین فیلم از مجموعه مستند‌های «آئینه عمر» است که به کوشش گروه فرهنگ و‌اندیشه شبکه چهار سیما به تهیه‌کنندگی صدرا صدوقی وکارگردانی رضا عباسی پیش‌روی مخاطبان این شبکه تلویزیونی خواهد بود.
استاد ملاصالحی در سال ۱۳۵۴ شمسی با تشویق و همراهی مهرداد بهار، سیمین دانشور و یوسف مجیدزاده به یونان رفت و در سال ۱۳۶۴ شمسی موفق به دریافت دکترای باستان‌شناسی و تاریخ با درجه عالی از دانشکده فلسفه دانشگاه آتن شد. «تحلیلی بر مرگ در تمدن مینوسی - مسینی بر مبنای شواهد باستان شناختی» عنوان پایان‌نامه دکتری او بود.
ملاصالحی پس از دریافت دکتری، مدتی در دانشگاه‌های آتن و سالونیک دعوت به ارائه سخنرانی‌های ترمی شد و به موازات آن، دو سال نیز در رایزنی فرهنگی ایران در آتن به تدریس پرداخت و سپس برای ادامه مطالعات و تحصیل در مقطع پسادکتری باستان‌شناسی به لندن رفت. وی پس از یک سال اقامت در لندن، از سوی دانشگاه تهران برای تدریس به ایران دعوت شد.دکتر ملاصالحی در سال‌های پایانی دهه شصت به ایران آمد و ضمن تدریس و همکاری علمی و عملی با گروه باستان‌شناسی دانشگاه تهران در مطالعات میدانی دشت قزوین، به ریاست مؤسسه باستان‌شناسی دانشگاه تهران انتخاب شد.دکتر ملاصالحی در دهه هفتاد همکاری خود را با شورای برنامه‌ریزی دانشکده هنر دانشگاه شاهد، حوزه هنری و دانشگاه تربیت مدرس ادامه داد و در دهه هشتاد به همکاری با بخش واژه گزینی فرهنگستان زبان و ادب فارسی پرداخت و در ادامه پس کسب مقام استادی در دانشگاه تهران، از این دانشگاه بازنشسته شد.تسلط ملاصالحی بر منابع علمی و پژوهشی ستودنی است. او فلسفه باستان‌شناسی را پایه‌گذاری کرد.
بعد از بازگشت به ایران، وارد گروه باستان‌شناسی دانشگاه تهران شد. انس او با دین و کلام الهی نیز بسیار مهم و قابل توجه است. تا آنجا که به گفته دانشجویا، درس باستان‌شناسی قرآن را نیز در دانشگاه تهران تدریس کرده است.یکی از مهمترین جنبه‌های سلوک و حیات دکتر ملاصالحی پاسداری او از باستان‌شناسی ایران است. این استاد گرانقدر علی رغم این که بازنشستگی، همچنان پیگیر مسائل باستان‌شناسی در ایران است.

«آئینه عمر» کاری از گروه فرهنگ و‌اندیشه شبکه چهار سیما است که در قالب آن، زندگی، سلوک علمی و فرهنگی و میراث پژوهشی ۲۶ چهره نامدار حوزه علوم انسانی، فرهنگ و هنر ایران به تصویر کشیده شده است.

 

مجموعه مستند «آئینه عمر» پنجشنبه‌ها ساعت۱۹: ۰۰پخش و جمعه‌ها ساعت ۱۲: ۳۰ تکرارمی‌شود.

 

 

دسته بندی :

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها