چهلودومین قسمت فصل هشتم «چرخ» به بررسی تغییرات اقلیمی و کلاندادهها اختصاص دارد.
در بخش «تازهها» امروز سیدمحمدحسین خلیلی، روزنامهنگار علم دربارهی استفاده از ذخیره انرژی در ریشهی گیاهان و استخراج اکسیژن از سطح ماه خواهد گفت و محمود حاجزمان، روزنامهنگار علم دربارهی تاثیر کووید-۱۹ بر اقیانوسها.
در بخش دیگری از «چرخ»، دکتر سیدداریوش طاهرزاده، دکترای شیمی و مدرس دانشگاه تهران با دکتر حسین حسنی، عضو هیئت علمی موسسهی انرژی دانشگاه تهران دربارهی کلان دادهها و تغییرات اقلیمی گفتوگو میکنداقلیم میانگین آبوهوای یک مکان در طول سالیان متمادی است. تغییرات آبوهوایی سریعی که این سالها شاهد آن هستیم ناشی از استفادهی انسان از نفت، گاز و زغالسنگ برای خانهها، کارخانهها و حملونقل است. اکنون جهان حدود ۱.۲ درجهی سانتیگراد گرمتر از قرن نوزدهم است و مقدار دیاکسید کربن در جو ۵۰ درصد افزایش پیدا کرده است. کارشناسان معتقدند با ادامه این روند تا سال ۲۰۲۵ نیاز آبی جهان در بخش کشاورزی ۱.۳، صنعت ۱.۵ و شرب ۱.۸ برابر میشود.
در بخش دیگری از این قسمت «چرخ» گفتوگوی حافظ آهی با دکتر خلیل رضایی، استاد زمینشناسی دانشگاه خوارزمی کرج روی آنتن خواهد رفت.
فصل هشتم مجلهی تصویری «چرخ» مهمترین رویدادهای علم و فناوری و مسائل روزمرهی زندگی را با نگاهی تخصصی و بهزبانی ساده و با حضور مسئولان، کارشناسان، اساتید دانشگاه و نخبگان بررسی و واکاوی میکند.
ارسال دیدگاه
ارسال
جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید
دیدگاه ها